22/09/2018 – Δύο Συναυλίες «Οι Έλληνες ποιητές σε παραδοσιακούς δρόμους» 21/10 και 4/11 στο Ίδρυμα Πέτρου Ζήση – Χαλάνδρι

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ

Ποιήματα των έγκριτων ποιητών μας σαν δημοτικά τραγούδια.

Ο Όμιλος Ελληνικών Τεχνών, σωματείο καλλιτεχνών για τις παραδοσιακές καλές τέχνες, έχει συνθέσει ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ με την μέθοδο που γίνονται τα δημοτικά τραγούδια, σε ρυθμούς και δρόμους δημοτικής μουσικής – που χορεύονται – τα πιο δημοφιλή ποιήματα των ποιητών μας, με ποικίλη θεματολογία.

Το έργο ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ παρουσιάζεται στο κοινό Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 και Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 από το Λάκη Χαλκιά και τον Όμιλο Ελληνικών Τεχνών ώρα 20:30 στο Ίδρυμα Πέτρου Ζήση (Κολοκοτρώνη 5 Χαλάνδρι)  και φέρει την υπογραφή του Τάσου Φωτοπούλου μουσικού και συγγραφέα.

Ανθολογούνται οι ποιητές Διονύσιος Σολωμός, Κωστής Παλαμάς, Οδυσσέας Ελύτης, Νικηφόρος Βρεττάκος, Γιάννης Ρίτσος, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Μιλτιάδης Μαλακάσης, Ιωάννης Πολέμης, Αθανάσιος Χριστόπουλος, Ζαχαρίας Παπαντωνίου, Αργύρης Εφταλιώτης, Γεώργιος Αθάνας, Παύλος Νιρβάνας, Μαρία Πολυδούρη και Κούλης Αλέπης.

Το έργο πρωτοποριακό στην σύλληψη του συνιστά καλλιτεχνική πρόταση που ανοίγει δρόμους για νέες ελληνοκεντρικές συνθέσεις στην ποίηση και την μουσική.

Συντελεστές: 
Λάκης Χαλκιάς, τραγουδιστής 
Νότα Καλτσούνη, Ξένια Ροδοθεάτου, Μαρία Φωτοπούλου, Χρύσα Λουπασάκη, τραγουδίστριες 
Ανδρέας και Μελαχροινός Αλεξίου, Δημήτρης Ξηρόμαμος, μικροί τραγουδιστές 
Και η παραδοσιακή ορχήστρα του Ομίλου. 

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10€ (Άνεργοι – πολύτεκνοι – φοιτητές – μαθητές 5€). Έκδοση εισιτηρίων στο ταμείο του Ιδρύματος πριν την έναρξη της συναυλίας. 

Πληροφορίες – Κρατήσεις 2103836754 ή 6988035642 (είτε τηλεφωνικά είτε μέσω sms με το όνομα σας, το τηλέφωνο σας, την ημερομηνία συναυλίας και τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμείτε.)