09/07/2013 – 3ο Aντάμωμα Πολυφωνικών Ηπειρώτικων Σχημάτων και Φωνών στο θέατρο ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο αντάμωμα Πολυφωνικών Ηπειρώτικων Σχημάτων και Φωνών, που έγινε πλέον θεσμός, στο Κηποθέατρο «Δόρα Στράτου», Λόφος Φιλοπάππου, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2013. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Σωκράτη Τσιάβο, τον μεγάλο αυτό πολυφωνιστή. Το βραβείο παρέλαβε η εγγονή του, η οποία κατασυγκινημένη αναφέρθηκε  στο έργο του παππού της και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της, γιατί τη μύησε στο πολυφωνικό τραγούδι και  τόσα  της έμαθε γι’ αυτό.

Εντύπωση μεγάλη προξένησε το πολυφωνικό σχήμα «Τ’ ΑΪΤΑΙΡΓΙΑ», που σημαίνει: τα ταιριασμένα. Το σχήμα αυτό αποτελείται κατά το μεγαλύτερο μέρος από γηγενείς Πωγωνίσιους με την εξαίρετη και ακούραστη δασκάλα την κ. Νότα Καλτσούνη, βαθύ γνώστη της ελληνικής-βυζαντινής μουσικής, την οποία έμαθε κοντά στο Σίμωνα Καρρά, με πολύχρονη εμπειρία και διδασκαλία του πολυφωνικού τραγουδιού στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Τραγούδησαν τα: Τούτο το καλοκαίρι και το Καλότυχα είναι τα βουνά.

Νότα Καλτσούνη –  ΚΑΛΟΤΥΧΑ ΕΙΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ
Βασιλική Ζώκου – ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε ερμηνεία που ακούστηκε πρώτη φορά.

Στο σχήμα συμμετείχαν οι Πέτρος Σιόλος, Νίκος Ζώκος, Νατάσα Γάτσιου, Απόστολος Γεωργόπουλος και οι μαθητές του Ομίλου Ελληνικών Τεχνών : Ευφορία Λεβέντη, Ειρήνη Χατζηδάκη, Ελένη Σφετσιώρη, Όλγα Βαρούχα και Χριστίνα Παπασπηλιωτοπούλου.